Servis Bölgeleri

Okmeydanı Halı Yıkama

Okmeydanı Halı Yıkama

Okmeydanı Halı Yıkama

Okmeydanı Halı Yıkama

Şirketimiz Okmeydanı halı yıkama merkezi olarak sizlere halı yıkama alanında en kaliteli ve en mükemmel halı yıkama hizmeti vermektedir. Sizin için halı yıkama sektöründe en ileri teknoloji ile donatılan merkezimizde halı yıkama işleriniz en kaliteli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Şirketimiz halı yıkamada farklı halı çeşitlerine göre farklı halı yıkama metotları uygulayarak daha kaliteli bir yıkama ile birlikte halılarınızın daha uzun ömürlü olmasını ve yıpranmamasını temin etmektedir. Ülkemizde ilk defa garantili halı yıkama uygulaması başlatan firmamız sizlere halı yıkama alanında tam bir güven sunmaktadır. Alanında öncü olan ve sektörde lider durumda olan firmamız siparişlerini telefonla veya online olarak almaktadır.

Halı yıkama alanında olduğu gibi Okmeydanı koltuk yıkama merkezi ile koltuk yıkama alanında da size en kaliteli hizmeti sunan şirketimiz ev ve iş yerindeki koltuklarınızı büyük bir itina ile yıkamaktadır. Öncelikle koltuklarınız vakumlama tekniği ile tozlarından arındırılmakta ve ardından koltuğunuzun kumaş yapısına göre doğru şampuan seçilerek mükemmel bir şekilde yıkanmaktadır. Koltuk yıkama işinde kullandığımız şampuanlar insan sağlığına zarara vermeyen ve kendiniz ve sevdikleriniz için güvenle kullanabileceğiniz şampuanlardır.

Gerek halı yıkama ve gerekse koltuk yıkama işlerinizde siz de şirketimizi tercih etmelisiniz. Size söz verdiği zamanda siparişlerinizi gerçekleştirecek olan şirketimiz zaman konusunda oldukça hassas davranmaktadır. Hizmet kalitemize göre uygun ücret talep eden firmamız ödemeleri nakit veya kredi kartı ile kabul etmektedir.

 Okmeydanı, İsmini İstanbul’un fethi zamanında almış ve o günden bu güne kadar da taşımıştır. Şöyle ki; Osmanlı zamanında fetihlerde okçuların önemli çok büyük olduğu için Fatih Sultan Mehmet’te karargahını Kasımpaşa sırtlarına kurmuş ve ordusundaki okçuları yanında hazır tutmuştur. İlk ok talimleri burada yapıldıktan sonra şehir fethedilince Kasımpaşa sırtlarında bulunan bu alanın sınırlarını bizzat kendisi belirledi ve bu sınırların ihlalini kesin olarak yasaklayarak burayı okçulara tahsis etti. İşte o günden bu güne bu alana Okmeydanı denildi.  Daha sonra Sultan ikinci Bayezıt ise babası Fatih’in belirlediği sınırları genişleterek Fatih’in otağını kurduğu yere atıcılar tekkesi (Kemankeşler) kurdurdu. 1518 yılında minaresi de yapılan tekke 19. Yüzyıl başlarında yenilenmiştir. Osmanlı zamanında senenin belirli zamanlarında okçuluk merasimleri yapılır ve okun rekor seviyede uzaklığa düşmesi halinde okun düştüğü yere menzil taşı adında bir taş dikilirdi. Üzerinde oku atan kişinin okçuluğu ile başarısı anlatılırdı. Zamanında Okmeydanı’nda 195’i kitabesiz, 68’i kitabeli olmak üzere toplamda 263 adet menzil taşı olduğu rivayet edilmektedir. Kayıtlara göre 1671 yılında yapılan okçuluk müsabakasına 3375 kemankeş yani okçu katılmıştır. Fetihten sonra sınırları fermanla belirlenmiş ve izinsiz kuş bile uçmaz şeklinde bahsedilen Okmeydanı sonralarda memleketin uğradığı işgallerle bağlık halini almış ve balkan savaşlarından sonra göçmenlere tahsis edilmiştir. Şimdilerde Şişli ilçesi sınırlarında kalan Okmeydanı hala o günlerden kalan birçok menzil taşını bünyesinde barındırmaktadır. Ne var ki, çoğu kaçak yapılama sırasında merdiven basamağı veya kolon görevi görmüştür.